Jump to content
Game-Labs Forum

Recommended Posts

Ever since hot fix v84 and/or v83 I will launch the game successfully from the launcher, I will see the introductory picture of a ship for less than a second, then it will get stuck in a off blue colored screen. According to windows task manager the game is running, and I have let the screen sit for 5 mins without it moving on to the main game screen. I am running windows 7 with all my hardware updated to the latest versions. I have not experienced this error before with this game, prior versions ran fine.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ChefVodka said:

Ever since hot fix v84 and/or v83 I will launch the game successfully from the launcher, I will see the introductory picture of a ship for less than a second, then it will get stuck in a off blue colored screen. According to windows task manager the game is running, and I have let the screen sit for 5 mins without it moving on to the main game screen. I am running windows 7 with all my hardware updated to the latest versions. I have not experienced this error before with this game, prior versions ran fine.

Admiral, please try to completely uninstall the game and launcher files by this guide:

please try to uninstall, then remove all temporary files (once you uninstall the game):

1) Uninstall the game from launcher, then uninstall the launcher, after that make sure no temporary files remained:

2.1)

  • Press Win+R then type: %HOMEPATH%\AppData\LocalLow\Game Labs\
  • Right click on Ultimate Admiral Dreadnoughts folder and delete it

2.2)

  • Open Windows Command Prompt (press Windows + R and type cmd, press enter afterwards)
    • type: regedit
  • Go to HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Game Labs\Ultimate Admiral Dreadnoughts
  • Right click on  Ultimate Admiral Dreadnoughts folder and delete it
  • Close regedit

3) 

  • Open Windows Command Prompt (press Windows + R), then type: %HOMEPATH%\AppData\Local\
  • delete the folder Ultimate Admiral Dreadnoughts if it is there

4) Install the launcher and download the game

Link to post
Share on other sites
On 4/15/2021 at 9:39 AM, Ink said:

Admiral, please try to completely uninstall the game and launcher files by this guide:

please try to uninstall, then remove all temporary files (once you uninstall the game):

1) Uninstall the game from launcher, then uninstall the launcher, after that make sure no temporary files remained:

2.1)

  • Press Win+R then type: %HOMEPATH%\AppData\LocalLow\Game Labs\
  • Right click on Ultimate Admiral Dreadnoughts folder and delete it

2.2)

  • Open Windows Command Prompt (press Windows + R and type cmd, press enter afterwards)
    • type: regedit
  • Go to HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Game Labs\Ultimate Admiral Dreadnoughts
  • Right click on  Ultimate Admiral Dreadnoughts folder and delete it
  • Close regedit

3) 

  • Open Windows Command Prompt (press Windows + R), then type: %HOMEPATH%\AppData\Local\
  • delete the folder Ultimate Admiral Dreadnoughts if it is there

4) Install the launcher and download the game

I followed all these step (What a pain!) and tried the game again.  Still crashes.  Game was buggy, but has a lot of potential.  Sad. help, etc.

Link to post
Share on other sites
14 hours ago, mlriley said:

I followed all these step (What a pain!) and tried the game again.  Still crashes.  Game was buggy, but has a lot of potential.  Sad. help, etc.

Greetings Admiral. Please explain your issue, does the game crash on launch? If so, please check this workaround too:

Could you please clarify if you use Citrix Workspace software? If so please try to temporary disable Citrix Virtual Bus Enumerator in the system devices (you might need to activate it again once you are about to use Citrix)

  • Open Windows Command Prompt (press Windows + R), then type: devmgmt.msc and click ok
  • Expand System devices tab and find Citrix Virtual Bus Enumerator
  • Right click on it and select "Disable"
Link to post
Share on other sites
19 hours ago, Ink said:

Greetings Admiral. Please explain your issue, does the game crash on launch? If so, please check this workaround too:

Could you please clarify if you use Citrix Workspace software? If so please try to temporary disable Citrix Virtual Bus Enumerator in the system devices (you might need to activate it again once you are about to use Citrix)

  • Open Windows Command Prompt (press Windows + R), then type: devmgmt.msc and click ok
  • Expand System devices tab and find Citrix Virtual Bus Enumerator
  • Right click on it and select "Disable"

This worked, I was able to launch game.

Link to post
Share on other sites
  • Ink locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...