Jump to content
Game-Labs Forum
Sverne

Connectivity Issues

Recommended Posts

I've been disconnected from the game and can't seem to re-connect. @admin @Ink  plz fix thx

wtf1.png

 

wtf2.png

 

No ping on shards list, and if I hit "select" it just stays on "connecting to login queue..."

 

What is going on here?

Edited by Sverne
wrong screenshot and forgot to include description of problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Anolytic said:

No ping on either server? Have you checked your ports/firewall?

Nothing has changed, I'll kill the firewall and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far my troubleshooting attempts include rebooting computer, rebooting router, and turning off windows firewall. None of these actions have fixed the issue. I think this is on Game-labs end.

Edited by Sverne
forgot to a word in there

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah I've restarted router, rebooted, etc. Can connect to everything I've tried, but NA.

First issue was like, Friday or Saturday night, I dropped multiple times, but then no more issues till just now (assumed it was random). Dropped connection, managed to get back in for maybe 5 minutes, and dropped again. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Sverne said:

Who's your ISP? Mine's Charter Spectrum (100% garbage)

I'm not even sure lol, but I've always had good steady internet, and almost never have connection issues to NA.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Anolytic said:

Could be a transatlantic thing, because I'm in-game and I just logged in again to check.

None of my American friends are having connectivity issues, dunno if they're using the same lines to europe though... They're Alaska, Washington, and Texas. I just think that if it was a connection problem to the server I shouldn't even be able to see the shards list. 

Have I been banned?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, thanatos-tg said:

lol sverne no you have not been banned there is like random spots throughout the US that cannot connect

Was going to post some of the US guys where talking about this on discord when I left for work.

Share this post


Link to post
Share on other sites

We checked the servers and they were working as usual. 

  • Supposedly there were connectivity issues on the steam platforms that could have caused the disconnections for some players
    • fHILx0V.png
  • And sometimes such disconnects happen if there are infrastructure issues with backbone providers (traffic could not get to auth servers or game servers), thats why some captains could continue playing while others could not connect. 


 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Haggard Blanc said:

Same problems from NZ also, what happens to your ship during a disconnect in OW? Does it carry on sailing in the same direction for a few mins?

 

You will drop sails and disappear after two minutes.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...