Jump to content
Game-Labs Forum
raskolnikoff

Connectivity issues, lags, disconnects

Recommended Posts

1 hour ago, Ink said:

(could be connection issue on your side as well).

 

My connexion is verry good. but with you serveur, I have random ping from a week ... and I am not alone with this problem.

Sometime, it's hapen that we are bloked on the loading screen for entering in the open world, during 10 ou 20s ... theire is lags when trading, crafting and loot.

 

1 hour ago, Ink said:

Since F11 report was not sent

Next time I will do it if it's hapen again o7

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Neuville said:

Sometime, it's hapen that we are bloked on the loading screen for entering in the open world, during 10 ou 20s ... theire is lags when trading, crafting and loot.

Once it happens again, please run connection test report right away to check the issue. At the moment most likely reason - temporary connection issues on side ISP. Do you know if the players that you mentioned are from the same country (or even ISP) as yours?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Today, Sunday at 11H15 (serveur time) : I launch a report connexion test (NAS-931166).

Then, I refresh several times and take screenshot of ping from your servers during 1 min :

My internet is good, no problems for download from any other site or games.

In Naval Action, that is not a problem in battle, but sometime, we have litles lags when craftin, trading, deposit and withdraw items, entering open world ...

(we are all in France, but dispersed in all the country)

20180527131430_1.thumb.jpg.fc6dffee2727aa9181dd6402d337bb0f.jpg20180527131402_1.thumb.jpg.0e03cd3dfd74de6b44993d4d5111ed55.jpg20180527131355_1.thumb.jpg.f2ae256805274219656094b5587a4eec.jpg20180527131352_1.thumb.jpg.17ca779fb9de2a6e4dae09654fa3fa8f.jpg20180527131348_1.thumb.jpg.36b2f3d7ed69490230bf6574d47cd133.jpg20180527131342_1.thumb.jpg.0a472582f782b6dbfe6f2d68a239f527.jpg20180527131335_1.thumb.jpg.5e72c8986f78eab2b25e8e0d066952b1.jpg20180527131331_1.thumb.jpg.da558b6360aec72a6c8ed00ec11fa9ef.jpg20180527131311_1.thumb.jpg.8afa195ca7511414bffed6605f1c5415.jpg20180527131307_1.thumb.jpg.1a84964980c089aab3d9b8e2611770d0.jpg20180527131300_1.thumb.jpg.cb1fd523d8fabd91041c854094b58c17.jpg20180527131450_1.thumb.jpg.b998b610de5e2829a7ce49d88722631b.jpg20180527131433_1.thumb.jpg.fd9ff72b29a247064769dc7b9fb6b02b.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, Neuville said:

Today, Sunday at 11H15 (serveur time) : I launch a report connexion test (NAS-931166). 

Then, I refresh several times and take screenshot of ping from your servers during 1 min :

My internet is good, no problems for download from any other site or games.

In Naval Action, that is not a problem in battle, but sometime, we have litles lags when craftin, trading, deposit and withdraw items, entering open world ...

(we are all in France, but dispersed in all the country)

 

Captain, there are packet losses in the report you have sent. Most likely reason - temporary issues on side ISP

Share this post


Link to post
Share on other sites

Try this STEAM

 

Top left Steam > Settings > Downloads "CLEAR DOWNLOAD CACHE"

you'll need to relog in when prompted

 

Norfolk.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, van Veen said:

I am stuck in Player Selection screen and cannot start the game. I am not in my home network, but internet connection is good. Any idea what could be the problem? 

I had exactly the same after updating my antivirus-software a couple of days ago (Kaspersky 2019, General Data Protection Regulation update, )

Setting exceptions for steam and NA (client.exe): didn't work

Shutting it down: NA started without any problem

"fixed" it with adding NA's client.exe only to "trustworthy programs" and setting the exception: "Do not scan entire / encrypted network traffic"

 

Hope, there'll be a patch for the AV-software soon...

 

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, van Veen said:

I am stuck in Player Selection screen and cannot start the game. I am not in my home network, but internet connection is good.

Captain, the black dot in character selection screen indicates that ports are blocked.

Quote

Please check that router/software is not blocking ports 7770, 8089, 5672, 5222, 8080, 21020-21036, 7401-7600 for the game, also turn off all programs which use internet heavily (like torrent programs, netflix clients), disable antivirus, turn off k9 web protection filter or similar to that filters, also, you can try to put your router into DMZ mode

In your case most likely the 8080 port is causing the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

did the game crash?  I am getting 'Connecting to login queue' - then it just hangs

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, ElricTheTwo said:

did the game crash?  I am getting 'Connecting to login queue' - then it just hangs

 

The game banned us for life.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, ElricTheTwo said:

did the game crash?  I am getting 'Connecting to login queue' - then it just hangs

 

Same for me and all my clan... We are gonna lose the ships...

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, ElricTheTwo said:

did the game crash?  I am getting 'Connecting to login queue' - then it just hangs

 

I think it's all US based players got DC and I hear the EU are having extremly high ping for those still in game.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was seeing 4,000+ ping before I was disconnected - the game 'rubber banded' for 2-3 minutes before it quit

players dropped from 290+ to 130+

 

 

Edited by ElricTheTwo

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Sir Texas Sir said:

I think it's all US based players got DC and I hear the EU are having extremly high ping for those still in game.

 

yeah, I can't log in.  stuck in queue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, Sir Texas Sir said:

I think it's all US based players got DC and I hear the EU are having extremly high ping for those still in game.

 

Yeah, I got booted as well, fortunately seconds after leaving a battle.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 minutes ago, ElricTheTwo said:

I was seeing 4,000+ ping before I was disconnected - the game 'rubber banded' for 2-3 minutes before it quit

players dropped from 290+ to 130+

 

 

Same here

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm UK. Also got booted in middle of battle. I'll be very unhappy if I lose my ship.

Edited by Ortac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ugh ogh pls don't sink 😕

Sometimes says I'm 4th in q but then kicks me out

Edited by Beeekonda

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, ScareCrow said:

EU player here I got booted awhile back and now cant login to Queue it keeps failing

I"m not showing any ping numbers for either server, no point in trying to log in if you don't see ping numbers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×