Jump to content
Game-Labs Forum
raskolnikoff

Connectivity issues, lags, disconnects

Recommended Posts

4 minutes ago, Jean Ribault said:

Is anyone else having trouble getting into the game right now?  I keep getting Steam authentication errors.  NA is starting ok, it's a Steam problem.  I've restarted Steam a few times and it partially works (yes I am able to log in ok).  Anyone else experiencing Steam issues?  I'm on east coast USA if it makes any difference.

Yes, I am West Coast US, play on PvP Global, I can get to the shards list, and pick Global, but after saying I am 1 in que, it reports back in Bright Red letters "Authentication Error: Steam authentication server error" and I am stuck and unable to log in to game

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK not just me then.  Exactly my scenario.  ;)

 

EDIT: I'm back in.  Seems like Steam has ironed it all out.

Edited by Jean Ribault

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Jean Ribault said:

OK not just me then.  Exactly my scenario.  ;)

 

EDIT: I'm back in.  Seems like Steam has ironed it all out.

Steam maintenance time

Share this post


Link to post
Share on other sites
38 minutes ago, Eleven said:

Its back online.

 

38 minutes ago, Lonar said:

Me to come till login que and thats it

Captains, this issue was on your ISP side, no server connection issues

Share this post


Link to post
Share on other sites

But NA was the only online Programm that had this problem just saying but yeah could be one of the in between connections to the server (German Telekom AG)

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems there were temporary issues on third-party ISPs as graphs indeed indicate decrease of online players by that time, but it is defently not related to server provider issues, server is running fine since maintenance time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately i had the same issue (also Telekom) but just when i started a mission. I tried to log in a few times but couldn't. When logged back in now i was in Port and my ship was gone...

Share this post


Link to post
Share on other sites

PVE server and PVP-EU server down?

PVE server kicked me out about 90 minutes ago, and I cannot get back in.  The login screen showed PVE server and PVP-EU with pings blank and then pings randomly like 4000 or so.  Can't log in to either of them, but no problem logging into PVP Global.

Anyone confirm they have issues?  Eastern USA here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This seems to be an issue again, several members from ALOHA have experienced strange and spontaneous disconnects from Naval Action over the last week or two.

I myself have today disconnected about five times in the last hour, only NA has been affected. Discord and general internet have been unaffected and I have over 50Mbp/s fibre-optic broadband.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My computer froze during battle tonight. Upon logging back in (and luckily still possessing my ship) I left battle to see that my PING was at 3000-5000. About 2 minutes later, I was booted from the server and cannot log back into PvP EU. It appears I was not the only one that this happened to as the server population is much lower than before this issue. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Captains, according to the server logs there were indeed drop of some players but there were not any issues on the servers by that time. Most likely temporary connection issues, e.g. between Europe and US

Share this post


Link to post
Share on other sites
30 minutes ago, Ink said:

Captains, according to the server logs there were indeed drop of some players but there were not any issues on the servers by that time. Most likely temporary connection issues, e.g. between Europe and US

These issues happen for at least last 2 weeks. All my clan members from US playing on PvP EU experience them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

A lot of problems this weekend including for clan members from different countries. Will do F11 when the game comes out of maintenance, a lot of tiny issues building up now.

On the connection, we all experienced big variations in ping. This morning in open world suddenly changed to start stop start stop at a fixed frequency and remained like it until log out, fps43 ping19 (these values seemed ok to me but the sailing was definitely not ok) and no chat lag.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There were issues during the weekend not exclusive of NA. Other games and gaming platforms were suffering from some odd latency while the simple ping and fps were on the perfect marks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

unable to log on all day due to low ping my mate bellamy has same problem we thought after maint it would be fixed still not. we are in asia but on eu server when will it be fixed  ?????? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, adriancairns said:

unable to log on all day due to low ping my mate bellamy has same problem we thought after maint it would be fixed still not. we are in asia but on eu server when will it be fixed  ?????? 

Is steam client up to date ? Does the game launch ? Does it reach the server choice ? What is the error on screen ? Can you post a screenshot ?

Many thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unable to log in to Global for the last hour. Sometimes the shard list doesn’t indicate ping, sometimes it’s a very high ping. I’m on the US west coast.

Share this post


Link to post
Share on other sites

connection issues today-- also unable to log in to Global server. I get this error message "Authentication error: unable to get ticket from authentication server." but I can also see 111 other players online and the ping from the shards list is 110. and also this message " set account synched at master database failed"

Edited by Sparkydog
update

Share this post


Link to post
Share on other sites

News reports that Comcast Xfinity is having big problems today. That’s my internet access.

The service and game seem to be humming along fine right now tho. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×